Årets gang i naturen...

Aktiviteter

Januar: Vinter, skoven og fugle.
Vi tager i skoven og ser sneen på træerne og laver spor i skovbunden og måske kan vi finde dyrespor vi kan forfølge.
Vi leger i sneen hjemme og bygger snemænd og vi laver fuglekugler så fuglene gerne vil besøge os i vores have.

Februar: Frost, sne og fastelavn.
Vi laver islygter og fuglekugler til haven. Vi laver fastelavnsris af naturmaterialer som  vi selv har fundet. Selvfølgelig pyntet  med lidt farverigt pynt vi selv limer, klipper og dekorerer.

Marts: Forår og spire.
Vi sår de første frø i vores spirekasser og lægger kartofler til spiring. Vi laver gækkebreve og presser vintergækker.

April: Påsketid
Vi maler påskeæg og sår karse. Planter vores små planter ud i haven, lægger kartofler, sår gulerødder, ærter, salat. Vi iagttager sommerfugle og deltager i skraldeugen med at holde vores natur pæn og ren. Vi går på skattejagt og ser om vi kan finde påskeæg.

Maj: Dyreunger og kriblekrable.
Vi tager på bondegård og ser på alle dyreungerne. Vi leder efter kriblekrable dyr og læser om dem i bøgerne. Vi leger og kigger på naturens mange farver, skoven, rapsmarkerne, himlen og laver blomster buketter i mange farve af vilde blomster.

Juni/Juli: Vand, sol og sommerferie.
Vi leger med vand, tager til stranden og fanger vandmænd. Vi leger med vandbaner i haven, vander vores afgrøder og hopper i vandpytter når det har regnet. Vi laver hjemmelavet saft.

August: Høst.
Vi ser efter mejetærskere der høster og leger på stubmarker og ser om vi kan finde korn til vores fuglebolde. Vi høster i haven, plukker frugter og bær som vi laver mad af.

September: Efterår.
Vi finder edderkoppespind, plukker æbler som vi laver grød af og ser på traktorerne gøre markerne klar til vinteren.

Oktober: Halloween.
Vi hopper i blade og kaster dem op i vinden og ser hvor langt de flyver væk. Vi samler kastanjer, nødder og kogler som  vi laver forskellige kreative ting med. Vi laver græskarlygter og græskarsuppe som vi spiser.

November: Skoven og vinden.
Vi tager i skoven og samler naturens egne ting ind, som vi kan bruge til jule dekorationer. Vi samler ting ved vandet vi tager med hjem og maler på og vi leger i vinden med vores drage.

December: Juletid. Vi laver julepynt at ting vi har fundet i naturen og laver hemmeligheder som vi kan overraske mor og far med juleaften.

Vi tager på mange ture i løbet af året. Vi tager ofte rund i vores nærmiljø, da naturen er overalt omkring os. Vi tager også på længere ture til skoven, vandet, zoo i kbh, bondegård mm.

Vi går til rytmik vinteren igennem sammen med andre børn og vi har flere temadage i løbet af året. Børnenes dag i Zoo, sæbeboble dag, blomsternes dag og meget mere. Indianerdage afsluttes sammen med forældrene med hygge om eftermiddagen.

Jeg er godkendt af Egedal samt Roskilde Kommune.

Bor Lindevej 15, 4040 Jyllinge
Mobil: 40 85 50 70 (klik her)
Mail: camilla@smoerblomst.dk (klik her)

Copyrights © 2017 All rights reserved – smoerblomst.dk –  Terms of use | Privacy policy (Click)